Overeem Entertainment
Mensen laten
lachen is fijn
Overeem Entertainment
Mensen laten
lachen is fijn

Van liefhebber naar professioneel artiest

Hoe het allemaal begon

entertainer inhuren

Jonge interesse in theater

Als kind was ik vrij verlegen, maar de interesse in theater was er al wel. Ik speelde soms bepaalde komische scenes na die ik zag op televisie. Op school vond ik het stiekem ook leuk als ik mocht toneelspelen en ik een rol kreeg toebedeeld. Daarnaast ging ik wel eens kijken bij kluchten van amateurgezelschappen en had ik de ambitie om ook in zoiets te spelen.

typetjes huren

Tineke Schouten en Brigitte Kaandorp

Het waren deze 2 vakvrouwen die mij erg inspireerden. Van jongs af aan keek ik eindeloos naar registraties van hun voorstellingen om te leren van hun timing, de manier waarop ze hun typetjes vormgaven, hun stemmen vervormden, zich andere dialecten aanmaten en zich op het podium bewogen. Hun humor sprak mij erg aan. Nog steeds ga ik regelmatig naar het theater om inspiratie op te doen.

Overeem Entertainment Veenendaal

Mijn eerste schreden op het podium

Het was duidelijk: ik wilde ook dat magische vak in. Wat er ook zou gebeuren, ik zou op een podium staan. Vanaf mijn 13e tot heden volgde ik danslessen en leerde ik onder andere stijldansen, rock ’n roll en salsa. Vanaf 1995 trad ik voor de grap op als typetje bij diverse huwelijksfeesten van familieleden. Dit sloeg behoorlijk aan. Ik ben in diverse kluchten gaan spelen en in 2003 werd ik lid van improvisatietheatergroep Impuls in Veenendaal. Zo kon ik verder aan mijn acteerskills werken. Ook volgde ik cursussen clownerie, stand-up comedy en theatersport. Intussen werd ik steeds vaker door vrienden, bekenden, maar ook vreemden gevraagd op bruiloften en andere gelegenheden op te treden. Het spreekwoordelijke balletje begon te rollen.

entertainer inhuren Veenendaal

Van hobby naar beroep

In 2004 besloot ik de knoop door te hakken. Ik meldde me op 1 januari bij de Kamer van Koophandel aan en was vanaf dat moment professioneel entertainer. Hoewel ik het een spannende stap vond, bleek al heel snel dat ik geen betere beslissing had kunnen nemen. Tegenwoordig speel ik op de meest diverse locaties in het hele land. Ik mocht de afgelopen jaren voor een leuke sfeer zorgen bij zóveel bruiloften, verjaardagsfeestjes en bedrijfsfeesten dat ik de tel inmiddels ben verloren. Het is een fantastisch voorrecht om met het verspreiden van een lach je brood te mogen verdienen en ik hoop in de toekomst nog vele mensen te laten genieten met mijn entertainment.