MENSEN LATEN  LACHEN IS
GEWELDIG

VAN LIEFHEBBER NAAR PROFESSIONEEL ARTIEST

HOE HET ALLEMAAL BEGON

JONGE INTERESSE IN THEATER

Als kind was ik vrij verlegen, maar de interesse in theater was er al wel. Ik speelde thuis bepaalde komische scenes na die ik zag op televisie. Op school vond ik het stiekem ook leuk als ik mocht toneelspelen en ik een rol kreeg toebedeeld. Daarnaast ging ik wel eens kijken bij kluchten van amateurgezelschappen en had ik de ambitie om ook in zoiets te spelen, waarin ik mijn ei kwijt kon. 

TINEKE SCHOUTEN EN BRIGITTE KAANDORP

Het waren deze 2 vakvrouwen die mij erg inspireerden. Van jongs af aan keek ik eindeloos naar registraties van hun voorstellingen om te leren van hun timing, de manier waarop ze hun typetjes vormgaven, zich andere dialecten aanmaten en zich op het podium bewogen. Hun humor sprak mij erg aan en is ook nog wel terug te zien in mijn eigen spel. Nog steeds ga ik regelmatig naar het theater om inspiratie op te doen bij diverse theatervoorstellingen. Mijn interesse is inmiddels verbreed van Jon van Eerd, Richard Groenendijk, Marc-Marie Huijbregts tot Plien en Bianca. Maar ook musical en serieus toneel boeit mij.

MIJN EERSTE SCHREDEN OP HET PODIUM

Het was duidelijk: ik wilde ook het theatervak in. Wat er ook zou gebeuren, ik zou op een podium staan. Vanaf mijn 13e tot heden volgde ik danslessen en leerde ik onder andere stijldansen, rock ’n roll en salsa. Vanaf 1995 trad ik voor de grap op als typetje bij diverse huwelijksfeesten van familieleden. Dit sloeg behoorlijk aan. Ik ben in diverse kluchten gaan spelen en in 2003 werd ik lid van improvisatietheatergroep Impuls in Veenendaal. Zo kon ik verder aan mijn improvisatie en toneelspel werken. Ook volgde ik cursussen clownerie, stand-up comedy en theatersport. Intussen werd ik steeds vaker door vrienden, bekenden, maar ook vreemden gevraagd op bruiloften en andere gelegenheden op te treden. Het spreekwoordelijke balletje begon te rollen.

VAN HOBBY NAAR BEROEP

In 2004 besloot ik de knoop door te hakken. Ik meldde me op 2 januari bij de Kamer van Koophandel aan en was vanaf dat moment professioneel entertainer. Hoewel ik het een spannende stap vond, bleek al heel snel dat ik geen betere beslissing had kunnen nemen. Tegenwoordig speel ik op de meest diverse locaties in Nederland en België. Ik mocht de afgelopen jaren voor een leuke sfeer zorgen bij zóveel bruiloften, verjaardagsfeestjes en bedrijfsfeesten dat ik de tel inmiddels ben verloren. Op 1 februari 2018 won ik een award als landelijke winnaar in de categorie 'huwelijks-entertainer'. De presentatie en uitreiking was in handen van Kim Kötter. Het is een fantastisch voorrecht om met het verspreiden van een lach mijn brood te mogen verdienen en ik hoop in de toekomst nog vele mensen te laten genieten van mijn entertainment.

WIL JE ME LEREN KENNEN?

Als je met eigen ogen wilt zien hoe ik mensen, jong en oud, als theatraal typetje, clown of met een spannende Sinterklaasshow een lach op het gezicht tover? Leuk! Je kunt me boeken via het boekingsformulier. Achteraf zou ik het natuurlijk leuk vinden je reactie te lezen in mijn gastenboek. Wie weet tot gauw?